Naan je tradicionalni indijski kruh koji je postao omiljen u cijelome svijetu. Jednostavan je za pripremiti i najukusniji je topao. Jedite ga s humusom, maslacem, maslom (ghee) ili uz razna variva.
Sastojci
7 g suhog kvasca, 250 ml tople vode, 50 g šećera, 3 kašike mlijeka, 1 jaje, 2 kašikice soli, 550 g glatkog brašna, 2 kašikice češnjaka u prahu, 55 g otopljenog putera.
Priprema
U većoj posudi otopite kvasac u toploj vodi i sačekajte 10-ak minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte šećer, mlijeko, jaje, so i dovoljno brašna za mekano tijesto. Na lagano pobrašnjenoj površini mijesite tijesto 6 do 8 minuta dok ne postane glatko. Tijesto prebacite u dobro nauljenu posudu i pokrijte čistom krpom te ostavite sa strane sat vremena da naraste. Tijesto bi trebalo biti duplo veće.
Kako pravilno pohovati meso?
Recept za Lasagne Bologneze
Recept za pizzu od palente
Izvadite tijesto iz posude pa umijesite češnjak. Od tijesta napravite male loptice, pa ih prekrijte ručnikom i ostavite okopola sata da narastu.
Dok vam se tijesto diže zagrijte grill tavu i lagano je podmažite. Tijesto stavite na tavu i pecite 2 do 3 minute dok se ne napuše i dobije zlatno smeđu boju. Puterom premažite stranu koja nije pečena pa okrenite na tu stranu da se zapeče. Pečenu stranu također namažite sa malo puterai pecite još 2 do 3 minute te ponovite proces s preostalim tijestom.