Losos je riba koja se brzo priprema, a čiji file možete spremiti sa mnogim ukusnim umacima.
Sastojci: 500 g lososa, šaka cherry paradajza, 200 g svježeg špinata, 1 luk, 1 čen bijelog luka, ¼ l ribljeg temeljca, 200 ml vrhnja za kuhanje, so, biber, limunov sok, maslinovo ulje.
Priprema: Operite losos i dobro ga osušite. Pecite losos na maslinovom ulju oko 3 minute, pa ostavite na toplom. Dinstajte nasjeckani crni i bijeli luk i prepolovljene mini paradajze u istom ulju.
Dodajte vrhnje i riblji temeljac pa začinite umak solju, paprom i limunovim sokom. Losos i špinat dodajte u tavu, poklopite i sve krčkajte 5 minuta.
Recept za najbolje tijesto
Trikovi da vam crveno meso ne bude žilavo
Ako ste na keto ishrani, ovo je recept za vas.
Sastojci: 300 grama blitve, 200 grama lososa, 30 grama luka, 80 grama šampinjona, 2 čena bijelog luka, 30 grama Cherry paradajza, 20 grama putera, 2-3 supene kašike kiselog vrhnja ili milerama, 1 mala kašikica senfa, so, ruzmarin, bosiljak i biber.
Priprema: Blitvu posebno skuhati i procijediti. Losos zapeći na tavi sa svake strane i skloniti. Zatim dodati puter, crveni i bijeli luk i šampinjone. Podliti malo vodom ili temeljcom od supe. Propirjati i dodati senf, začine, vrhnje ili mileram i skuhanu blitvu. Pustiti još malo na vatri i dodati prethodno pečeni losos i cherry.
Koristite li klice u ishrani?
Kako prepoznati da li jedete previše hljeba?