Jedno od najdražih jela koje za doručak jedemo na planinama su lokumi. Od uštipaka se razlikuju u receptu, ali i načinu pripreme, pa i krajnjem rezultatu, jer su manje masni, vazdušasti i šuplji, tako da ih možete napuniti željenim nadjevom nakon prženja. Neko ih zove peksimeti, a u nastavku pročitajte recept i obradujte ukućane.
Za nedeljni ručak napravite brzu krem supu
Recept za tacose s tunom
Sastojci
600-700 g brašna
150 ml vrhnja
200 ml jogurta
so
2 jajeta
1 prašak za pecivo
mlijeka po potrebi
ulje za prženje
Recept za Begovu čorbu
Kako pravilno zamrznuti hranu?
Priprema
Promiješati brašno, prašak za pecivo i so i dodati im jogurt, jaja, vrhnje, mlijeko i so, i polako prstima miješati.
Ostaviti tijesto da odstoji pola sata.
Pobrašniti površinu i razvaljati tijesto na pola centimetra debljine.
Izrezati na željene oblike i pržiti na srednje jakoj vatri u tavi s malo više ulja. Lokumi se jako brzo prže, pa pazite da vam n izgore.