Crumble je sjajna brzinska poslastica, koju je nabolje napraviti sa crvenim bobičastim voćem.
Brzi recept za cheesecake u čaši
Recept za Šambali – turski desert od griza
Sastojci
Mrvice:
100 g brašna
30 g zobenih pahuljica
50 g šećera
korica limuna
80 g putera
Recept za “naše” i američke palačinke
Recept za bečku kraljicu – Sacher tortu
Voće
oko 500 g jagoda, malina, višanja, kupina, ribizli…
2 kašike šećera
2 kašike meda
1 kašika arome vanilije
1 vrećica pudinga od vanilije
1 vrećica bourbon vanilija šećera
sok limuna
Priprema
Rernu zagrijte na 180 stepeni. U posudu stavite brašno, pahuljice, koricu limuna i šećer, izmiješajte suhe sastojke, te dodajte puter nasjeckan na komadiće. Rukama napravite mrvičastu smjesu.
Voće operite i očistite od peteljki ili košpica, ovisno što koristite. Ako koristite jagode, narežite ih na veće ploške. U veću posudu stavite voće, zatim dodajte redom sve ostale sastojke. Sve dobro promiješajte, pa prebacite u namaštenu vatrostalnu posudu. Voće ravnomjerno prekrijte mrvičastom smjesom. Crumble pecite oko 30 minuta.
Recept za mileram kocke
Recept za Panama tortu
Posluživanje
Crumble poslužite topao sa sladoledom od vanilije, a možete ga poslužiti i sa šlagom. Umrvičastu smjesu možete dodati bademe, orahe ili neko drugo orašasto voće.