OGLAS - REKLAMA

Tehnika za lakše uspavljivanje beba

Teorija po kojoj je lakše uspavati bebe, sada je i dopunjena.

Kako smiriti bebu koja plače? Poslušajte provjerene savjete!

Bebe se rađaju manje razvijene od drugih sisara, pa se prva tri mjeseca života nazivaju “četvrto tromjesečje”.

Tehnike koja su se pokazale efikasnim u smirivanju beba, ustvari se sastoje od kombinacije pet tehnika, a koje pomažu da se za bebu simulira okruženje slično onom koje je beba imala u maternici.

1. Čvrsto povijanje bebe. Tako se beba osjeća sigurno i zaštićeno, jer to podsječa na ograničen prostor u materici

2. Stavljanje bebe da leži u položaju na stranu. Položaj podraumjeva ležanje na boku. Isključivo uz nadzor, zbog opasnosti od SIDS-a, odnosno sindroma iznenadne smrti dojenčeta.

3. Zvuk “ššššš”. Zvuk je sličan zvuku koji je prisutan u maternici, mora da bude kontinuirani šum.

4. Ljuljanje. Podsjeća bebu na konstantne pokrete koje je već doživjela u majčinom stomaku. Može s dodati i blago poskakivanje.

5. Dojenje. Može biti zamijenjeno davanjem cucle, dude varalice.

Ova teorija dopunjena je još jednom tehnikom, a to je kontakt kože o kožu. Držite svoju bebu na grudima, što je ugodno za bebu, ali i za roditelje.

Ova teorija dopunjena je još jednom tehnikom, a to je kontakt kože o kožu. Držite svoju bebu na grudima, što je ugodno za bebu, ali i za roditelje.

Tehnike se preporućuju odmah po rođenju. Također, ne treba samo da mame budu te koje će primjenjivati ovaj kengur efekat, očevi se svakako trebaju priključiti. Ovako će se beba osječati sigurno i mirnije će spavati. Potrebno je pokušati razumijeti kako beba spava, da bi joj što bolje mogli pomoći da ljepše spava.

Svi ljudi se u sna bude po nekoliko puta, ali se toga ne sjećaju, osim ako se ne dogodi nešto što će ih zadržati budnima. Sa bebama je isto, zato ako je soba u potpunoj tišini, mirna, a beba samo nastavi da leži, uznemirit će se i početi da vas doziva da joj pomognete.

Preuzeto sa mama.rs

 

SHARE THIS

SLIČNI TEKSTOVI

NAPIŠI KOMENTAR

Nemojte da pravite ovih 10 grešaka o odnosu sa ćerkom! One bi joj mogle uništiti život!   Psiholog Mihail Labkovski je govorio o glavnim greškama koje većina majki pravi. Iako se čini da to rade...

POGLEDAJ JOŠ

Tehnika za lakše uspavljivanje beba

16/09/2016 . Objava: mamaba

Teorija po kojoj je lakše uspavati bebe, sada je i dopunjena. Kako smiriti bebu koja plače? Poslušajte provjerene savjete! Bebe se rađaju manje razvijene od drugih sisara, pa se prva tri mjeseca života nazivaju “četvrto...

POGLEDAJ JOŠ

EVO ZAŠTO SU NAJBOLJI: Govor gradonačelnika Osla će vas natjerati da se zamislite

16/09/2016 . Objava: mamaba

Piše: Elvir Padalović, Preuzeto sa: Magazin бука.com Vjerujemo da bi grad trebao biti na čelu ovakvih stvari. Upravo zato se naša djeca u školama uče programiranju. Zato smo preko 100 hiljada statičnih mašina za prodavanje...

POGLEDAJ JOŠ

TWEETS