Maske za lice nisu za svu djecu

maskezadjecu
NA ŠTA TREBA PRIPAZITI

DOKTORI IZ NJEMAČKE UPOZORAVAJU Maske za lice nisu za svu djecu, a u ovim situacijama mogu biti i vrlo opasne

Odlukom Vlade Federacije BiH te odlukom Vlade Republike Srpske svi građani, pa i djeca obavezni su nositi zaštitnu masku za lice za vrijeme pandemije Corona virusom, kako bi se spriječilo širenje virusa. Ipak, je li odluka da dijete nosi masku na licu razumna?
Doktori upozoravaju da tom u slučaju djeci treba pristupiti s oprezom.
Nošenje maski na licu djeteta razumno je ali pod određenim uslovima i nakon određene dobi, poručuje njemačko pedijatrijsko udruženje (BVKJ).
Kako bi naše maske pružile zaštitu onima oko nas i kako ne bi izložile osobu koje je nosi povećanom riziku potrebne su dvije stvari. Prvo maska mora potpuno pokriti lice od korijena nosa do ispod brade i treba tijesno prijanjati uz kožu.


Drugo, jednom kad je stavimo na lice ne bismo je smjeli dodirivati što je u slučaju djece teško ispuniti.
Mlađa djeca vjerojatno neće dodirivati masku samo ako ih roditelji na to neprekidno upozoravaju – što je dijete mlađe to će češće dodirivati masku. Stoga je njemačko udruženje pedijatara utvrdila da djeca starija od dvije godine mogu nositi maske, s tim da se njih treba nadgledati i češće upozoravati da masku ne diraju. Što je dijete starije i svjesnije razloga nošenja maske tim je ova obaveza nošenja maske ispravnija.
Za vrijeme igranja na otvorenom prostoru maska može ometati ili biti čak i opasna – primjerice njezina elastična traka može zapeti za prepreke na otvorenom prostoru ili za sprave na dječjem igralištu, upozoravaju pedijatri.

Vjerujemo da mnoga djeca će sa radošću pristupiti nošenju maske kako bi ličili na odrasle, a za one koji to ipak ne žele iskoristite mogućnost igre. Recite Vašem djetetu da uz masku izgleda poput doktora, pedijatara ili drugih njima važnog medicinskog osoblja. Ako još želi nositi I jednokretne rukavice onda će biti pravi hirurzi koji se spremaju za jednu veoma važnu operaciju.

 

Izvor: HINA      pic: pexels

SHARE THIS

SLIČNI TEKSTOVI

NAPIŠI KOMENTAR

18 − thirteen =

Vratit će koži elastičnost i pomoći da se obnovi Ovih dana većina Vas koji imate malu djecu čuli ste pjesmicu “Peri, peri, ruke dobro operi, dobro nasapunjaj ti…”. A šta sa kožom ruku nakon toliko...

POGLEDAJ JOŠ

Maske za lice nisu za svu djecu

24/04/2020 . Objava: mamaba

NA ŠTA TREBA PRIPAZITI DOKTORI IZ NJEMAČKE UPOZORAVAJU Maske za lice nisu za svu djecu, a u ovim situacijama mogu biti i vrlo opasne Odlukom Vlade Federacije BiH te odlukom Vlade Republike Srpske svi građani,...

POGLEDAJ JOŠ

Nemojte da pravite ovih 10 grešaka! One će uništiti život vašoj ćerki!

18/04/2020 . Objava: mamaba

Nemojte da pravite ovih 10 grešaka o odnosu sa ćerkom! One bi joj mogle uništiti život!   Psiholog Mihail Labkovski je govorio o glavnim greškama koje većina majki pravi. Iako se čini da to rade...

POGLEDAJ JOŠ

TWEETS