Donosimo Vam 2 prijedloga obnovu kože na rukama na bazi maslinovog ulja

osobadodirujeruke

Vratit će koži elastičnost i pomoći da se obnovi

Ovih dana većina Vas koji imate malu djecu čuli ste pjesmicu “Peri, peri, ruke dobro operi, dobro nasapunjaj ti…”.
A šta sa kožom ruku nakon toliko pranja i sapunjanja, nakon korištenja dezinfekcionih sredstava?
Donosimo Vam dva odlična prijedloga iz kućne radinosti na bazi maslinovog ulja za obnovu kože ruku i vraćanju njene elastičnosti.
Maslinovo ulje vlaži kožu i pomaže joj u obnovi prirodnih lipida, vraća elastičnost i istodobno čisti. Bogato je vitaminima E i A, nužnima za očuvanje zdravlja kože i stoga se često koristi i u raznim kupovnim hidratantnim i njegujućim proizvodima za kožu. Idealno je i za ovu situaciju kada su nam ruke isušene i oštećene od čestog pranja i dezinficiranja.


Najjednostavniji način je da maslinovo ulje u većoj količini dosta utrljate u kožu ruku, zatim ruke omotate zagrijanom vlažnom krpom ili ručnikom i ostaviti ga na rukama dok se ne ohladi. Na kraju istom krpom ili blazinicom pokupite višak ulja.

Drugi način je u kombinaciji sa shea maslacem ili kokosovim uljem.
Još jedan način je da na pari zagrijete jušnu žlicu shea maslaca ili kokosovog ulja te dodate tri do četiri kapi maslinova ulja, a po želji možete dodati i sok polovice limuna. Mješavinu utrljajte u ruke, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta i zatim uklonite višak smjese vlažnom krpom ili isperite ruke pod mlazom mlake vode.
Ukoliko imate rukavice koje se prodaju u kozmetičkim radnjama, nakon ovog tretmana iste obucite i ostavite tokom noći kako bi se maska dodtno upila u ruke.

 

pic: pexels

SHARE THIS

SLIČNI TEKSTOVI

NAPIŠI KOMENTAR

4 × 1 =

Vratit će koži elastičnost i pomoći da se obnovi Ovih dana većina Vas koji imate malu djecu čuli ste pjesmicu “Peri, peri, ruke dobro operi, dobro nasapunjaj ti…”. A šta sa kožom ruku nakon toliko...

POGLEDAJ JOŠ

Maske za lice nisu za svu djecu

24/04/2020 . Objava: mamaba

NA ŠTA TREBA PRIPAZITI DOKTORI IZ NJEMAČKE UPOZORAVAJU Maske za lice nisu za svu djecu, a u ovim situacijama mogu biti i vrlo opasne Odlukom Vlade Federacije BiH te odlukom Vlade Republike Srpske svi građani,...

POGLEDAJ JOŠ

Nemojte da pravite ovih 10 grešaka! One će uništiti život vašoj ćerki!

18/04/2020 . Objava: mamaba

Nemojte da pravite ovih 10 grešaka o odnosu sa ćerkom! One bi joj mogle uništiti život!   Psiholog Mihail Labkovski je govorio o glavnim greškama koje većina majki pravi. Iako se čini da to rade...

POGLEDAJ JOŠ

TWEETS